Malzemeler:
- 1 elma
- 2 yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 çay bardağı Hindistan cevizi
- 1.5 su bardağı un
Üzeri İçin:
- 1 çay bardağı Hindistan cevizi
Yapılışı:
- Yumurtaları ve tozşekeri iyice çırpın.
- Zeytinyağı ve sütü ekleyip karıştırın.
- Un, vanilya, kabartma tozu ve nişastayı birlikte eleyin ve karışıma ekleyin.
- 1 çay bardağı Hindistan cevizini de ekleyip karıştırın.
- Elmanın kabuğunu soyup, rendeleyin.
- Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
- Yağlanıp, unlanmış fırın tepsisine dökün.
- 175 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
- Piştikten sonra üzerine 1 çay bardağı Hindistan cevizi serpin.
- Ilıkken servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder