11 Ocak 2016 Pazartesi

Elmalı Nişastalı Kek


 

Malzemeler:
  • 1 elma
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi
  • 1.5 su bardağı un
Üzeri İçin:
  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi
Yapılışı:
  • Yumurtaları ve tozşekeri iyice çırpın.
  • Zeytinyağı ve sütü ekleyip karıştırın.
  • Un, vanilya, kabartma tozu ve nişastayı birlikte eleyin ve karışıma ekleyin.
  • 1 çay bardağı Hindistan cevizini de ekleyip karıştırın.

  • Elmanın kabuğunu soyup, rendeleyin.
  • Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
  • Yağlanıp, unlanmış fırın tepsisine dökün.
  • 175 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
  • Piştikten sonra üzerine 1 çay bardağı Hindistan cevizi serpin.
  • Ilıkken servis yapın.
Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder