- 3 yufka
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 2 yumurta
Kıymalı iç Harç İçin:
- 200 gram kıyma
- 1 soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
Üzeri İçin:
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
Yapılışı:
- Kıymalı iç harç için sıvıyağında minik minik doğranmış soğanı kavurun.
- Kıymayı da ilave edip pişirin.
- Salçaları ve baharatları da ekleyip biraz daha pişirip, ocağın altını kapatın.
- Yumurta, süt ve zeytinyağı karıştırın.
- Yufkayı dörde kesin ve sütlü karışımdan sürün.
- Yufkanın geniş kısmına kıymalı harçtan koyup gül şeklinde sarın.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye börekleri dizin.
- Üzerine kalan sosu sürün.
- 200 derece fırında pişirin.
- Tereyağı bir tavada eritip zeytinyağını ve salçası ekleyip pişirin.
- Börekler piştikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve sos dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder