12 Ocak 2016 Salı

Sosyete Mantısı


Malzemeler:
  • 3 yufka
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta
Kıymalı iç Harç İçin:
  • 200 gram kıyma
  • 1 soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
Üzeri İçin:
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
Yapılışı:
  • Kıymalı iç harç için sıvıyağında minik minik doğranmış soğanı kavurun.
  • Kıymayı da ilave edip pişirin.
  • Salçaları ve baharatları da ekleyip biraz daha pişirip, ocağın altını kapatın.
  • Yumurta, süt ve zeytinyağı karıştırın.
       
  • Yufkayı dörde kesin ve sütlü karışımdan sürün.
  • Yufkanın geniş kısmına kıymalı harçtan koyup gül şeklinde sarın.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye börekleri dizin.
  • Üzerine kalan sosu sürün.
  • 200 derece fırında pişirin.
  • Tereyağı bir tavada eritip zeytinyağını ve salçası ekleyip pişirin.
  • Börekler piştikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve sos dökün.
Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder