11 Ocak 2016 Pazartesi

Biberli Domates Sosu


Malzemeler:
  • 3 kilo domates
  • 1 kilo kapya biber
  • 7-8 diş sarımsak
  • 1.5-2 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı sirke


Yapılışı:
  • Biberleri rondodan geçirin.

  • Domateslerin kabuklarını soyup rondodan geçirin.

  • Rondodan geçirilen domates biber karışımını derin bir tencerede kaynatın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 45 dakika domatesler hafif suyunu çekene kadar kaynatın.
  • Tuz, zeytinyağı, sirke ve ince ince dilimlenmiş sarımsakları ekleyin.

  • Bir kaç dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
  • Hemen kavanozlara doldurup sıkıca kapağını kapatın ve kavanozları ters çevirin.
  • Bir gece böyle bekledikten sonra buzdolabına kaldırın.

Not: Küçük kavanozlara yapın ki kapağı açıldığı zaman bir kaç gün içinde tüketebilesiniz. Kapağı açıldıktan sonra fazla kalmadan bozulabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder