Malzemeler:
- 3 kilo domates
- 1 kilo kapya biber
- 7-8 diş sarımsak
- 1.5-2 yemek kaşığı tuz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı sirke
Yapılışı:
- Biberleri rondodan geçirin.
- Domateslerin kabuklarını soyup rondodan geçirin.
- Rondodan geçirilen domates biber karışımını derin bir tencerede kaynatın.
- Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 45 dakika domatesler hafif suyunu çekene kadar kaynatın.
- Tuz, zeytinyağı, sirke ve ince ince dilimlenmiş sarımsakları ekleyin.
- Bir kaç dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
- Hemen kavanozlara doldurup sıkıca kapağını kapatın ve kavanozları ters çevirin.
- Bir gece böyle bekledikten sonra buzdolabına kaldırın.
Not: Küçük kavanozlara yapın ki kapağı açıldığı zaman bir kaç gün içinde tüketebilesiniz. Kapağı açıldıktan sonra fazla kalmadan bozulabiliyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder