12 Ocak 2016 Salı

Kopuk Kurabiye (Perişan Kurabiye)


Efendim bu kurabiye aslında kuru kayısı, kuru incir, kuru üzüm ve ceviz gibi sağlıklı malzemelerle yapılıyor. Ancak ben meyve yerine çikolata ve tatlı şeyleri tercih ettiğim için damla çikolatalı cevizli yaptım.
Malzemeler:
  • 1 paket margarin
  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
Yapılışı:
  • Oda sıcaklığında yumuşamış margarini pudra şekeri ile birlikte mikserle çırpın.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip sert olmayan bir hamur yoğurun.
  • Hamurdan parçalar koparıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • 190 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder