10 Ocak 2016 Pazar

Hurma Tatlısı


Malzemeler:
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak.)
  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • Yaklaşık 5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
İç Harcı İçin:
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 kase ceviz badem karışımı
Şerbeti İçin:
  • 3 su bardağı tozşeker
  • 4 su bardağı su
  • Birkaç damla limon
Yapılışı:
  • Öncelikle bir tencerede şerbeti kaynatın.
  • Bunun için su ve tozşekeri karıştırıp kaynamasını bekleyin.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 12-13 dakika daha kaynatın.
  • Limonu sıkıp ocağın altını kapatın.

  • Margarin, yumurta ve zeytinyağını karıştırın.
  • Un ve kabartma tozunu da ekleyip kurabiye hamuru kıvamında bir hamur yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle oval şekilde açın.
  • Dövülmüş badem ceviz karışımına tarçın ve tozşeker ekleyip karıştırın.
  • Bu karışımdan hamurun arasına 1 tatlı kaşığı koyup oval şekilde yuvarlayın.

  • Tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün.

  • 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  • Tatlının ilk sıcaklığı çıkınca ılık şerbeti üzerine dökün.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder