Yumuşacık bir rulo pasta tarifiyle geldim bu sefer..
Keki de kreması da yağ içermiyor, dolayısıyla çok hafif..
Malzemeler:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Kreması İçin:
- 1.5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı tozşeker
- 1 çay kaşığı vanilya
Üzeri İçin:
- 1 su bardağı süt
- 1 poşet kakaolu şanti
Yapılışı:
- Yumurtaları tozşeker ile birlikte iyice çırpın.
- Unu ve kabartna tozunu eleyerek karışıma ekleyin ve iyice çırpın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine karışımı dökün.
- 175 derece fırında yaklaşık 20 dakika hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
- Piştikten sonra bir bezin üzerine yağlı kağıt serin ve keki ters çevirip rulo yapın.
- Tencereye un, kakao, nişasta ve tozşekeri ekleyip karıştırın.
- Sütü yavaş yavaş karıştırarak karışıma ekleyin.
- Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika daha kaynatıp vanilyayı ekleyin ve ocağın altını kapatın.
- Ayrı bir kapta toz şantiyi sütle çırpın.
- Şantiden 1 yemek kaşığı soğuyan kremaya ekleyip iyice çırpın.
- Pastanın arasına muzları koyup kremayı sürün.
- Rulo yapıp krem şanti ile üstünü kaplayın.
- Hindistan cevizi ve kakao serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder