11 Ocak 2016 Pazartesi

Muzlu Rulo Pasta


Merhaba Dostlar:)
Yumuşacık bir rulo pasta tarifiyle geldim bu sefer..
Keki de kreması da yağ  içermiyor, dolayısıyla çok hafif..
Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
Kreması İçin:
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 çay kaşığı vanilya
Üzeri İçin:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 poşet kakaolu şanti
Yapılışı:
  • Yumurtaları tozşeker ile birlikte iyice çırpın.
  • Unu ve kabartna tozunu eleyerek karışıma ekleyin ve iyice çırpın.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine karışımı dökün.
  • 175 derece fırında yaklaşık 20 dakika hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Piştikten sonra bir bezin üzerine yağlı kağıt serin ve keki ters çevirip rulo yapın.

  • Tencereye un, kakao, nişasta ve tozşekeri ekleyip karıştırın.
  • Sütü yavaş yavaş karıştırarak karışıma ekleyin.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika daha kaynatıp vanilyayı ekleyin ve ocağın altını kapatın.
  • Ayrı bir kapta toz şantiyi sütle çırpın.
  • Şantiden 1 yemek kaşığı soğuyan kremaya ekleyip iyice çırpın.

  • Pastanın arasına muzları koyup kremayı sürün.
  • Rulo yapıp krem şanti ile üstünü kaplayın.
  • Hindistan cevizi ve kakao serpin.
Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder