13 Ocak 2016 Çarşamba

Tencerede Tavuk Tandır


Malzemeler:
  • 3 adet tavuk pirzola
  • 1 domates
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Defne yaprağı
  • Tane karabiber

Yapılışı:
  • Pirzolaları iyice yıkayın.
  • Suyunu süzdürüp tencereye alın.
  • Domatesin kabuklarını soyup irice doğrayın.
  • Soğanı da iri iri doğrayın.
  • Sarımsak, tuz, tane karabiber ve defne yaprağını da ekleyin.
  • Tereyağını da ilave edip kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin.
  • Ara ara yanmaması için etleri çevirin.
  • En son kapağını açıp ocağın altını da açıp suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Suyunu çekince ocağın altını kapatın.
Tavsiye: Pirinç pilavı ve cacık eşliğinde servis yapabilirsiniz:)
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder