- 3 adet tavuk pirzola
- 1 domates
- 1 soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Defne yaprağı
- Tane karabiber
Yapılışı:
- Pirzolaları iyice yıkayın.
- Suyunu süzdürüp tencereye alın.
- Domatesin kabuklarını soyup irice doğrayın.
- Soğanı da iri iri doğrayın.
- Sarımsak, tuz, tane karabiber ve defne yaprağını da ekleyin.
- Tereyağını da ilave edip kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin.
- Ara ara yanmaması için etleri çevirin.
- En son kapağını açıp ocağın altını da açıp suyunu çekinceye kadar pişirin.
- Suyunu çekince ocağın altını kapatın.
Tavsiye: Pirinç pilavı ve cacık eşliğinde servis yapabilirsiniz:)
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder