Malzemeler:
- 125 gram tereyağ
- 2 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 4-5 su bardağı un
İç Harcı İçin:
- Sucuk
- Peynir
Üzeri İçin:
- Susam
- Çörekotu
- Mavi haşhaş
Sultan Lokmaları Yapılışı:
- Yumurtalardan birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın.
- Diğer malzemeleri de ilave edip kurabiye hamuru kıvamında bir hamur yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
- Avuç içi kadar açıp iç harcı koyup yuvarlayın.
- Üzerine yumurta sarısı sürün.
- Susam, çörekotu, mavi haşhaş ile süsleyin.
- 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder