10 Ocak 2016 Pazar

Sultan Lokmaları




Malzemeler:
  • 125 gram tereyağ
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 4-5 su bardağı un
İç Harcı İçin:
  • Sucuk
  • Peynir
Üzeri İçin:
  • Susam
  • Çörekotu
  • Mavi haşhaş
Sultan Lokmaları Yapılışı:
  • Yumurtalardan birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın.
  • Diğer malzemeleri de ilave edip kurabiye hamuru kıvamında bir hamur yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Avuç içi kadar açıp iç harcı koyup yuvarlayın.

  • Üzerine yumurta sarısı sürün.
  • Susam, çörekotu, mavi haşhaş ile süsleyin.
  • 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder