11 Ocak 2016 Pazartesi

Cepli Poğaça


Malzemeler:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 yumurta(sarısı üzerine)
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un
  • Arasına sürmek için yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Beyaz Peynir
  • Domates
Yapılışı:
  • Hamuru hazırlayacağınız kaba mayayı, toz şekeri ve ılık suyu koyup karıştırın.
  • Bu şekilde 10-15 dakika bekletin.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Yarım saat kadar mayalanması için bekletin.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yağlayarak inceltin.
  • Hamuru 4'e katlayın.
  • Ayırdığınız yumurta sarısına 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı tozşeker ekleyip poğaçaların üzerine sürün.
  • Susam serpin.



  • 200 derece fırında yaklaşık yarım saat kızarıncaya kadar pişirin.
  • Piştikten sonra arasına beyaz peynir- domates dilimleri koyun.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder