- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı tozşeker
- 1 yumurta(sarısı üzerine)
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
- Arasına sürmek için yarım çay bardağı zeytinyağı
- Beyaz Peynir
- Domates
Yapılışı:
- Hamuru hazırlayacağınız kaba mayayı, toz şekeri ve ılık suyu koyup karıştırın.
- Bu şekilde 10-15 dakika bekletin.
- Diğer malzemeleri de ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
- Yarım saat kadar mayalanması için bekletin.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yağlayarak inceltin.
- Hamuru 4'e katlayın.
- Ayırdığınız yumurta sarısına 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı tozşeker ekleyip poğaçaların üzerine sürün.
- Susam serpin.
- 200 derece fırında yaklaşık yarım saat kızarıncaya kadar pişirin.
- Piştikten sonra arasına beyaz peynir- domates dilimleri koyun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder