- 3 yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı pirinç unu
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım limon suyu
- Yarım fincan su
- 2 yemek kaşığı kakao
Üzeri İçin:
- 2 su bardağı süt
- 1 poşet toz şanti
- 1 su bardağı soğuk süt (şantiyi hazırlamak için)
Yapılışı:
- Yumurtaları ve toz şekeri iyice çırpın.
- Bir kahve fincanına yarım limon sıkıp, üzerini su ile doldurun.
- Kakao, pirinç unu, kabartma tozu ve unu birlikte eleyerek karışıma ekleyin.
- Yağlanmış tepsiye karışımı dökün.
- 175 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
- Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıkınca 2 su bardağı süt dökün.
- Krem şantiyi hazırlayın ve soğuyan kekin üzerine şantiyi sürün.
- En az 4-5 saat buzdolabında dinlendirip, servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder