12 Ocak 2016 Salı

Pirinç Unlu Pasta


Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı pirinç unu
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım limon suyu
  • Yarım fincan su
  • 2 yemek kaşığı kakao
Üzeri İçin:
  • 2 su bardağı süt
  • 1 poşet toz şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt (şantiyi hazırlamak için)
Yapılışı:
  • Yumurtaları ve toz şekeri iyice çırpın.
  • Bir kahve fincanına yarım limon sıkıp, üzerini su ile doldurun.
  • Kakao, pirinç unu, kabartma tozu ve unu birlikte eleyerek karışıma ekleyin.
  • Yağlanmış tepsiye karışımı dökün.
  • 175 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıkınca 2 su bardağı süt dökün.
  • Krem şantiyi hazırlayın ve soğuyan kekin üzerine şantiyi sürün.
  • En az 4-5 saat buzdolabında dinlendirip, servis yapın.
Afiyet olsun..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder