Malzemeler:
- 1 paket kuru maya
- 1 çay bardağı süt
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı tozşeker
- 1 çay bardağı ılık su
- Aldığı kadar un
Arası İçin:
- Sucuk
- Kaşar peyniri
Üzeri İçin:
- Yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tozşeker
- Mavi haşhaş
Kaşarlı Sucuklu Poğaçanın Yapılışı:
- Ilık suyun içine mayayı ve tozşekeri karıştırıp 15-20 dakika mayalanması için bekletin.
- Diğer malzemeleri de ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
- Üzerini streç filmle kaplayıp yaklaşık yarım saat mayalanması için bekletin.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp avcunuzda açın.
- Kaşar ve sucuk dilimi koyup yuvarlayın.
- Yumurta sarısı, zeytinyağı ve tozşekeri karıştırıp poğaçaların üzerine sürün.
- 15-20 dakika da tepside mayalandırdıktan sonra üzerine haşhaş dökün.
- 200 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder