11 Ocak 2016 Pazartesi

Kaşarlı Sucuklu Poğaça


Malzemeler:
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 çay bardağı ılık su
  • Aldığı kadar un
Arası İçin:
  • Sucuk
  • Kaşar peyniri
Üzeri İçin:
  • Yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • Mavi haşhaş
Kaşarlı Sucuklu Poğaçanın Yapılışı:
  • Ilık suyun içine mayayı ve tozşekeri karıştırıp 15-20 dakika mayalanması için bekletin.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Üzerini streç filmle kaplayıp yaklaşık yarım saat mayalanması için bekletin.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp avcunuzda açın.
  • Kaşar ve sucuk dilimi koyup yuvarlayın.
  • Yumurta sarısı, zeytinyağı ve tozşekeri karıştırıp poğaçaların üzerine sürün.
  • 15-20 dakika da tepside mayalandırdıktan sonra üzerine haşhaş dökün.
  • 200 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin.
Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder