11 Ocak 2016 Pazartesi

Fıstıklı Kurabiye



Bu fıstıklı kurabiyenin orjinali cevizlidir efendim. Kurabiye hamuru cevizle yoğurulur piştikten sonra bol pudra şekerine bulanır. Arzuya göre tarçınla pudra şekeri karıştırılıpta bulanabilir. Ancak  orjinal tariflerin dışına çıktığım bir gün yapmıştım bu fıstıklı kurabiyeyi. Fıstıkla tarçını bağdaştıramadığım içinde bol pudra şekerine bulamıştım.
Bu tarifin ikinci özelliği de daha önce yaptığım tuzlu pastane kurabiyesi ile neredeyse aynı malzemelerle yapılıyor. Yani aynı hamuru yoğurup yarısına tuz ekleyip, diğer yarısına pudra şekeri ve fıstık-ceviz ekleyerek hem tatlı hem tuzlu 2 çeşit tarif elde edebilirsiniz. Tuzlusunu susam-çörekotu karışımına batırıp, şekerlisini pişince pudra şekerine bulayabilirsiniz.
İşte bir pratiklik daha;)
Malzemeler:
  • 1 paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı toz fıstık
  • Aldığı kadar un
Üzeri İçin:
  • Pudra şekeri

Fıstıklı Kurabiye Yapılışı:
  • Oda sıcaklığında yumuşamış margarini pudra şekeri ile birlikte mikserle çırpın.
  • Sıvıyağ, yumurta sarıları ve sirkeyi ilave edip karıştırın.
  • Kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip kurabiye hamuru kıvamında bir hamur yoğurun.
  • Toz fıstığı da ekleyip yoğurun.

  • Hamurdan minik minik yuvarlaklar yapın ve 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
  • Fırından çıkar çıkmaz bol pudra şekerine bulayın.
Afiyet olsun..
Ve fıstıklı kurabiyeyle hazırlanmış minik bir 5 çayı sofrası:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder