Malzemeler:
- 1 litre süt
- 9 yemek kaşığı irmik
- 10 yemek kaşığı tozşeker
- 1 paket vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Arası İçin:
- Bisküvi, tarçın
Üzeri İçin:
- Tarçın, Hindistan cevizi
Yapılışı:
- Sütü, irmik ve tozşekeri tencereye alın.
- Kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başladıktan sonra birkaç dakika daha kaynatın.
- Vanilya, Hindistan cevizi ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.
- Ocağın altını kapatın.
- Kase ya da silikon kalıplara tatlıdan 1,2 kaşık dökün.
- Bisküvileri rondodan geçirip, biraz bisküvi ve tarçın serpin.
- Üzerine biraz daha tatlıdan dökün.
- Soğuduktan sonra üzerini süsleyip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder