10 Ocak 2016 Pazar

Sütlü İrmik Tatlısı


Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 10 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Arası İçin:
  • Bisküvi, tarçın
Üzeri İçin:
  • Tarçın, Hindistan cevizi
Yapılışı:
  • Sütü, irmik ve tozşekeri tencereye alın.
  • Kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
  • Kaynamaya başladıktan sonra birkaç dakika daha kaynatın.
  • Vanilya, Hindistan cevizi ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.
  • Ocağın altını kapatın.
  • Kase ya da silikon kalıplara tatlıdan 1,2 kaşık dökün.
  • Bisküvileri rondodan geçirip, biraz bisküvi ve tarçın serpin.
  • Üzerine biraz daha tatlıdan dökün.
  • Soğuduktan sonra üzerini süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder