Yeşil domates kavurmasını ilk teyzemin kahvaltı davetinde yemiştim. Hafif ekşimsi tadı çok hoşuma gitmişti. Annemin turşu yapmak için aldığı domateslerden 6 tanesini kavurma yaptık. Teyzemin yaptığından farklı olarak biraz sulandırması için, içine 1 tane de kırmızı domates ekledim. Ve tereyağı zeytinyağı karışımı ile yaptım.
Malzemeler:
- 6 adet yeşil domates
- 1 adet kırmızı domates
- 2 adet yeşil biber
- 2 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
- Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın.
- Tereyağını tavaya alın. Köpürünce zeytinyağı ve soğanları ekleyin.
- Biberleri de minik minik doğrayıp ekleyin.
- Tuzunu da ilave edip 3-4 dakika kavurun.
- En son yarım ay şeklinde doğranmış domatesleri ve küp küp doğranmış kırmızı domatesi de ekleyip kısık ateşte pişirin.
- Ilık servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder