12 Ocak 2016 Salı

Yeşil Domates Kavurması


BİLDİĞİN MENEMEN :)
Yeşil domates kavurmasını ilk teyzemin kahvaltı davetinde yemiştim. Hafif ekşimsi tadı çok hoşuma gitmişti. Annemin turşu yapmak için aldığı domateslerden 6 tanesini kavurma yaptık. Teyzemin yaptığından farklı olarak biraz sulandırması için, içine 1 tane de kırmızı domates ekledim. Ve tereyağı zeytinyağı karışımı ile yaptım.
Malzemeler:
  • 6 adet yeşil domates
  • 1 adet kırmızı domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:
  • Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın.
  • Tereyağını tavaya alın. Köpürünce zeytinyağı ve soğanları ekleyin.
  • Biberleri de minik minik doğrayıp ekleyin.
  • Tuzunu da ilave edip 3-4  dakika kavurun.
  • En son yarım ay şeklinde doğranmış domatesleri ve küp küp doğranmış kırmızı domatesi de ekleyip kısık ateşte pişirin.
  • Ilık servis yapın.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder