Yoğurtla yaptığım kekler daha nemli yapıda oluyor. Bu kekte öyle içi nemli yumuşacık, üzerinde çıtır çıtır kızarmış fındıklar ve limon ve hindistan cevizi aromasıyla (vanilyayı hiç saymıyorum:) kek değil adeta lezzet şöleni oldu..
Limonlu Fındıklı Kek İçin Gerekli Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 3/4 su bardağı fındıkyağı
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım limonun suyu
- 2,5-3 su bardağı un
Üzeri için:
- 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
- 1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
- Yumurta ve tozşekeri iyice çırpın.
- Yoğurt ve sıvıyağı da ekleyip, karıştırın.
- Un,kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyerek karışıma ekleyin.
- Hindistan cevizi ve limon suyunu da ekleyip karıştırın.
- Yağlanıp, unlanmış kalıba karışımı dökün.
- Üzerine ince çekilmiş fındık ve tarçın serpin.
- 180 derece fırında 40 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder