10 Ocak 2016 Pazar

İrmikli Şekerpare


Malzemeler:
  • 200 gram margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yumurta(birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak.)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Alabildiği kadar un
Şerbeti İçin:
  • 3.5 su bardağı tozşeker
  • 3.5 su bardağı su
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • Çeyrek limon suyu
Yapılışı:
  • Şerbet için şekeri ve suyu derin bir tencereye koyun.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatın.
  • Limon suyu ve tarçını ekleyip ocağın altını kapatın.
  • Ayrı bir kapta kurabiye hamuru kıvamında bir  hamur hazırlayın.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye dizin.
  • Yumurta sarısı sürüp ortasına fındık koyun.
  • 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  • Tatlının ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti dökün.
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder