- 200 gram margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yumurta(birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak.)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Alabildiği kadar un
Şerbeti İçin:
- 3.5 su bardağı tozşeker
- 3.5 su bardağı su
- Yarım çay kaşığı tarçın
- Çeyrek limon suyu
Yapılışı:
- Şerbet için şekeri ve suyu derin bir tencereye koyun.
- Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatın.
- Limon suyu ve tarçını ekleyip ocağın altını kapatın.
- Ayrı bir kapta kurabiye hamuru kıvamında bir hamur hazırlayın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye dizin.
- Yumurta sarısı sürüp ortasına fındık koyun.
- 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
- Tatlının ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder