- Yarım paket fırın makarna
- Haşlamak için su
- Tuz
Beşamel Sos İçin:
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
Üzeri İçin:
- Kaşar peyniri rendesi
Yapılışı:
- Makarnayı tuzlu suda 7-8 dakika hafif diri kalacak şekilde pişirin.
- Beşamel sos için unu ve tereyağını kavurun.
- Sütü de ilave edip bir kaç dakik kaynasın, tuz ve karabiber ekleyip ocağın altını kapatın.
- Haşlanan makarnayı fırın kabına alın.
- Üzerine sosu döküp karıştırın.
- 180 derece fırında hafif kızarana kadar 20-25 dakika pişirin.
- Üzerine kaşar peyniri rendesi döküp eriyip kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder