10 Ocak 2016 Pazar

Fırın Makarna


Malzemeler:
  • Yarım paket fırın makarna
  • Haşlamak için su
  • Tuz
Beşamel Sos İçin:
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri İçin:
  • Kaşar peyniri rendesi
Yapılışı:
  • Makarnayı tuzlu suda 7-8 dakika hafif diri kalacak şekilde pişirin.
  • Beşamel sos için unu ve tereyağını kavurun.
  • Sütü de ilave edip bir kaç dakik kaynasın, tuz ve karabiber ekleyip ocağın altını kapatın.

  • Haşlanan makarnayı fırın kabına alın.
  • Üzerine sosu döküp karıştırın.
  • 180 derece fırında hafif kızarana kadar 20-25 dakika pişirin.
  • Üzerine kaşar peyniri rendesi döküp eriyip kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder