12 Ocak 2016 Salı

Kabak Tatlısı


Malzemeler:
  • 1 kilo kabukları soyulmuş, doğranmış kabak
  • Yarım kilo tozşeker
  • Ceviz
  • 1.5 çay bardağı tozşeker
Yapılışı:
  • Kabakları iyice yıkayıp, süzgeçe alın.
  • 1 saat kadar suyu iyice süzülünceye kadar bekletin.
  • Geniş karnıyarık tenceresine bir sıra kabak bir sıra tozşeker kabaklar bitinceye kadar dizin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp, 1 gece buzdolabında bekletin.
  • En kısık ateşte yumuşayana kadar yaklaşık 1.5 saat pişirin.
  • Kapağını açıp, ocağın altını da açıp suyunu çekene kadar pişirin.

  • 1.5 çay bardağı tozşekeri üzerine gezdirin.
  • 3-4 dakika daha pişirin ve ocağın altını kapatın.
  • Ceviz ile servis yapın.
Not: Sonradan döktüğümüz 1.5 çay bardağı tozşeker kabağın parlak görünmesini sağlıyor.
Siz çok şekerli sevmiyorsanız eklemeseniz de olur.


Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder