- 1 kilo kabukları soyulmuş, doğranmış kabak
- Yarım kilo tozşeker
- Ceviz
- 1.5 çay bardağı tozşeker
Yapılışı:
- Kabakları iyice yıkayıp, süzgeçe alın.
- 1 saat kadar suyu iyice süzülünceye kadar bekletin.
- Geniş karnıyarık tenceresine bir sıra kabak bir sıra tozşeker kabaklar bitinceye kadar dizin.
- Tencerenin kapağını kapatıp, 1 gece buzdolabında bekletin.
- En kısık ateşte yumuşayana kadar yaklaşık 1.5 saat pişirin.
- Kapağını açıp, ocağın altını da açıp suyunu çekene kadar pişirin.
- 1.5 çay bardağı tozşekeri üzerine gezdirin.
- 3-4 dakika daha pişirin ve ocağın altını kapatın.
- Ceviz ile servis yapın.
Not: Sonradan döktüğümüz 1.5 çay bardağı tozşeker kabağın parlak görünmesini sağlıyor.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder