12 Ocak 2016 Salı

Kadayıf Tatlısı


Malzemeler:
  • Yarım kilo kadayıf
  • Yarım paket margarin(erimiş)
  • Yarım çay bardağı fındıkyağı
  • 1 kase ceviz
Şerbeti İçin:
  • 3 su bardağı tozşeker
  • 3.5 su bardağı su
  • 7-8 damla limon
Üzeri İçin:
  • Kaymak
  • Dondurma
  • Fıstık
  • Karamel sos
Yapılışı:
  • Eritilmiş margarin ve fındıkyağını karıştırın.
  • Kadayıfı tepsiye alıp elinizle hafif parçalayın.
  • Yağ karışımını kadayıfın üzerine döküp iyice harmanlayın.
  • Yarısını fırın kabına alın üzerine iri çekilmiş cevizi serpin.
  • Üzerine kalan kadayıfı da alıp iyice bastırın.
  • 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.

  • Şerbeti için tozşeker ve suyu bir tencereye alıp karıştırın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 12-13 dakika daha kaynatın.
  • 7-8 damla limon sıkıp ocağın altını kapatın.

Tatlı ve şerbet ikisi de ılık olacak.
Soğuduktan sonra dilediğiniz gibi süsleyebilirisiniz.
Biz de eşim vanilyalı dondurma ve karamel sos eşliğinde, bense kaymak-fıstık eşliğinde yiyorum.
Her iki şekilde de nefis oluyor.
Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder