- Yarım kilo kadayıf
- Yarım paket margarin(erimiş)
- Yarım çay bardağı fındıkyağı
- 1 kase ceviz
Şerbeti İçin:
- 3 su bardağı tozşeker
- 3.5 su bardağı su
- 7-8 damla limon
Üzeri İçin:
- Kaymak
- Dondurma
- Fıstık
- Karamel sos
Yapılışı:
- Eritilmiş margarin ve fındıkyağını karıştırın.
- Kadayıfı tepsiye alıp elinizle hafif parçalayın.
- Yağ karışımını kadayıfın üzerine döküp iyice harmanlayın.
- Yarısını fırın kabına alın üzerine iri çekilmiş cevizi serpin.
- Üzerine kalan kadayıfı da alıp iyice bastırın.
- 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
- Şerbeti için tozşeker ve suyu bir tencereye alıp karıştırın.
- Kaynamaya başladıktan sonra 12-13 dakika daha kaynatın.
- 7-8 damla limon sıkıp ocağın altını kapatın.
Tatlı ve şerbet ikisi de ılık olacak.
Soğuduktan sonra dilediğiniz gibi süsleyebilirisiniz.
Biz de eşim vanilyalı dondurma ve karamel sos eşliğinde, bense kaymak-fıstık eşliğinde yiyorum.
Her iki şekilde de nefis oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder