11 Ocak 2016 Pazartesi

Kıymalı Bohça Böreği


Malzemeler:
  • 6 adet yufka
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
İç Harcı İçin:
  • 200 gram kıyma
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
Üzeri İçin:
  • Yumurta sarısı
  • Çörekotu
Yapılışı:
  • Kıymayı sıvıyağında kavurun.
  • Soğanı minik minik doğrayıp ekleyin.
  • Salçaları, baharatları ve tuzu ekleyip kavurun.
  • Yufkayı serin ve yağ-su karışımını üzerine sürün.
  • Dört yanından katlayın ve dörde kesin.
  • İç harcı koyup katlayın.
  • Yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.
  • 200 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder