- 6 adet yufka
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı zeytinyağı
İç Harcı İçin:
- 200 gram kıyma
- 1 soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
Üzeri İçin:
- Yumurta sarısı
- Çörekotu
Yapılışı:
- Kıymayı sıvıyağında kavurun.
- Soğanı minik minik doğrayıp ekleyin.
- Salçaları, baharatları ve tuzu ekleyip kavurun.
- Yufkayı serin ve yağ-su karışımını üzerine sürün.
- Dört yanından katlayın ve dörde kesin.
- İç harcı koyup katlayın.
- Yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.
- 200 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder