Sağlığa en yararlı besinlerden biri olan ve A, B, C ve P vitaminleri içeren kırmızı pancar mineraller bakımından da çok zengindir. Fosfor, demir, magnezyum, potasyum, çinko ve kalsiyum deposu olan kırmızı pancardan harika bir turşu yaptım canlar.
Malzemeler:
- 4 tane kırmızı pancar
- 3-4 diş sarımsak
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
- Pancarların kabuklarını soyup yıkayın ve küp küp doğrayın.
- Düdüklü tencereye alıp pancarların hizasına kadar su koyun.
- Kaynamaya başladıktan sonra 15-20 dakika pişirin.
- Piştikten sonra suyunu ayrı bir kaba alıp içine tuz, sirke ve sarımsakları atıp iyice karıştırın.
- Pancarları kavanoza alıp üzerini sirkeli karışımla doldurun.
- Kavanozun ağzını kapatıp buzdolabında muhafaza edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder