11 Ocak 2016 Pazartesi

Pancar Turşusu


Sağlığa en yararlı besinlerden biri olan ve A, B, C ve P vitaminleri içeren kırmızı pancar mineraller bakımından da çok zengindir. Fosfor, demir, magnezyum, potasyum, çinko ve kalsiyum deposu olan  kırmızı pancardan harika bir turşu yaptım canlar.
Malzemeler:
  • 4 tane kırmızı pancar
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
  • Pancarların kabuklarını soyup yıkayın ve küp küp doğrayın.

  • Düdüklü tencereye alıp pancarların hizasına kadar su koyun.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 15-20 dakika pişirin.
  • Piştikten sonra suyunu ayrı bir kaba alıp içine tuz, sirke ve sarımsakları atıp iyice karıştırın.

  • Pancarları kavanoza alıp üzerini sirkeli karışımla doldurun.
  • Kavanozun ağzını kapatıp buzdolabında muhafaza edin.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder