FARKLI BİR SALATA TARİFİ:)
Malzemeler:
- 24 tane etimek
- 2 tane tavuk göğüsü
- 1 demet dereotu
- 1 büyük kase iyice çırpılmış süzme yoğurt
- Yoğurdu çözmek için su
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Yapılışı:
- Önce sarımsaklı yoğurdu hazırlayalım.
- Tavuğun göğüs kısmını haşlayıp küçük küçük parçalara ayıralım.
- Etimekleri sarımsaklı yoğurda batırarak tepsiye dizelim.
- Üzerine tavukları koyup bir kat daha yoğurda batırılmış etimek dizelim.
- Üst kısmını ince kıyılmış dereotu ile süsleyelim.
Not: İlk anda yoğun bir yoğurdun etimekleri yumuşatmayacağını düşünebilirsiniz ama öyle olmuyor. Pasta görünümünde, yumuşacık ve lezzetli bir salata ortaya çıkıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder