
Malzemeler:
- 50 gram tereyağ
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı süt kaymağı
- 1 adet yumurta (sarısı üzeri için ayrılacak.)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Aldığı kadar un
- Susam-çörekotu
Yapılışı:
- Susam-çörekotu haricindeki tüm malzemelerden kurabiye hamurundan biraz daha sert bir hamur yoğuralım.
- Hamuru 4 eşit parçaya bölerek tepsiye inceltelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, arzuya göre susam-çörekotu serpelim.
- 190 derecede kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder