30 Aralık 2015 Çarşamba

Kaymaklı Çörek

Kaymaklı Çörek
Malzemeler:
  • 50 gram tereyağ
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt kaymağı
  • 1 adet yumurta (sarısı üzeri için ayrılacak.)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un
  • Susam-çörekotu
Yapılışı:
  • Susam-çörekotu haricindeki tüm malzemelerden kurabiye hamurundan biraz daha sert bir hamur yoğuralım.
  • Hamuru 4 eşit parçaya bölerek tepsiye inceltelim.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp, arzuya göre susam-çörekotu serpelim.
  • 190 derecede kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun..
Kaymaklı Çörek 2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder