
PAZAR KAHVALTISI VOL5:)
Pazar kahvaltısı için misafir gelecekmiş gibi cumartesi gününden hazırlık yapan var mı benden başka:)
Hem kahvaltılarınız için hem acil misafirleriniz için çabucak yapılabilicek, lezzeti ile en bilinen pastanedeki pastaları aratmayacak cinsten bir turta..
Çok hafif mis kokulu bu turtayı siz de benim gibi çok sever ve iki katlı pasta kekinin ikisiyle de yapmak isterseniz malzemeyi iki katına çıkarmayın 2 ayrı seferde yapın.. İşte pazar kahvaltılarımızdan biri...
Turta İçin Gerekli Malzemeler:
- 1 adet sade pasta kekinin tek katı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 kahve fincanı tozşeker
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 kase dondurulmuş meyve
Turta'nın Yapılışı:
- Yumurta ve tozşekeri mikserle çırpın.
- Hindistan cevizi, sıvıyağ ve vanilyayı da ekleyelim.
- Bir kez daha karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı pasta kekinin tek katına yayın.
- 180 derece fırında 10 dakika pişirdikten sonra fırından çıkarıp dondurulmuş böğürtlenleri üzerine dizin.
- 5 dakika daha pişirin.
- Soğuduktan sonra servis yapın.
Not:
Ben dondurulmuş böğürtlen kullandım ama çilekle de gayet güzel oluyor.
Dilerseniz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri de serpebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder