31 Aralık 2015 Perşembe

Kıymalı Pidecikler


Merhabalar dostlar
Çayın yanına nefis pidecikler yapmak isterseniz işte tarif..
Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı tozşeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • Aldığı kadar un
İç Harcı İçin:
  • 250 gram kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 1 domates rendesi
  • 2 yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
  • Hamuru yoğuracağınız kapta ılık su, kuru maya ve tozşekeri karıştırın.
  • 10-15 dakika bekledikten sonra sütü, zeytinyağı, yoğurdu, yumurtaları ekleyip karıştırın.
  • Yumurtanın birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın.
  • Unu ve tuzu ilave edip iyice yoğurun.
  • Unu önce 6 su bardağı ilave edin.
  • Sonra yavaş yavaş ilave edin.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
  • Streç filmle kabın üzerini sıkıca kapatın.
  • 30 dakika kadar hamur mayalansın.
  • Bu arada soğanı, biberi minik minik doğrayın.
  • Domatesi rendeleyin.
  • Baharatları, salçaları,tuzu kıymaya ekleyip tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
  • Hamur mayalandıktan sonra elinizi zeytinyağıyla yağlayıp hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Elinizle hamuru açıp üzerine kıymalı harç sürün.
  • Kenarlarına yumurta sarısı sürüp 15-20 dakika daha mayalandırın.
  • 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.

  •  Hamurun bir kısmını pizza şeklinde yaptım. Böyle de nefis oldu:)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder