Çayın yanına nefis pidecikler yapmak isterseniz işte tarif..
Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çorba kaşığı tozşeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- Aldığı kadar un
İç Harcı İçin:
- 250 gram kıyma
- 1 orta boy soğan
- 1 domates rendesi
- 2 yeşil biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
- Hamuru yoğuracağınız kapta ılık su, kuru maya ve tozşekeri karıştırın.
- 10-15 dakika bekledikten sonra sütü, zeytinyağı, yoğurdu, yumurtaları ekleyip karıştırın.
- Yumurtanın birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın.
- Unu ve tuzu ilave edip iyice yoğurun.
- Unu önce 6 su bardağı ilave edin.
- Sonra yavaş yavaş ilave edin.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
- Streç filmle kabın üzerini sıkıca kapatın.
- 30 dakika kadar hamur mayalansın.
- Bu arada soğanı, biberi minik minik doğrayın.
- Domatesi rendeleyin.
- Baharatları, salçaları,tuzu kıymaya ekleyip tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
- Hamur mayalandıktan sonra elinizi zeytinyağıyla yağlayıp hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
- Elinizle hamuru açıp üzerine kıymalı harç sürün.
- Kenarlarına yumurta sarısı sürüp 15-20 dakika daha mayalandırın.
- 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Hamurun bir kısmını pizza şeklinde yaptım. Böyle de nefis oldu:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder