Malzemeler:
- 5-6 tane orta boy patates
- 1 tane havuç
- 1 küçük kase bezelye
- 1 küçük kutu konserve mısır
- 3-4 tane kornişon turşu
- 2 tane sosis
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Ketçap
- Mayonez
- Tuz
Yapılışı:
- Patatesleri soyup küçük küçük doğrayalım.
- Üzerini az geçecek şekilde su ve biraz tuz ilave edip haşlayalım.
- Haşlanan patatesleri ezelim.
- Diğer tarafta havuçları küp küp doğrayıp haşlayalım.
- Daha sonra bir teflon tencerede tereyağını eritelim ve üzerine püre haline getirdiğimiz patatesleri ekleyelim.
- Yavaş ateşte tahta kaşıkla bir kaç dakika karıştıralım.
- Üzerine sırayla kaşar peyniri rendesi, doğranmış sosisleri, havuç, bezelye ve mısırı ekleyelim.
- Bu arada hiç durmadan da yavaş yavaş karıştıralım.
- Ocağın altını kapatıp turşuları ilave edelim.
- Servis tabağına alıp üzerini arzuya göre ketçap ve mayonezle süsleyelim.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder