30 Aralık 2015 Çarşamba

Lokma Tatlısı

Lokma Tatlısı
LOKUM TATLISI:)
Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un(un ölçüsü markasına göre değişebilir. Kıvamı krepten daha yoğun kıvamda olacak.)
  • Çay kaşığının ucuyla tuz
  • Kızartmak için 1,5 su bardağı sıvıyağ
Şerbeti İçin:
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 7-8 damla limon (kaynadıktan sonra)
Yapılışı:
  • Şeker ve suyu bir tencereye alalım.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 7-8 dakika kaynatıp limonu sıkalım,ocağın altını kapatalım.
  • Hamur malzemelerini mikserle birkaç dakika çırpalım.
  • Küçük derin bir tencerede sıvıyağı ısıtalım.
  • 2 tatlı kaşığının biriyle hamurdan alıp diğeriyle yağın içine hamuru atalım.
  • Kızaran hamurları soğuyan şerbetin içine atalım.
  • Üzerine tarçın ekip servis yapalım.
Afiyet olsun..
Lokma Tatlısı1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder