
LOKUM TATLISI:)
Malzemeler:
- 2 yumurta
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un(un ölçüsü markasına göre değişebilir. Kıvamı krepten daha yoğun kıvamda olacak.)
- Çay kaşığının ucuyla tuz
- Kızartmak için 1,5 su bardağı sıvıyağ
Şerbeti İçin:
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 7-8 damla limon (kaynadıktan sonra)
Yapılışı:
- Şeker ve suyu bir tencereye alalım.
- Kaynamaya başladıktan sonra 7-8 dakika kaynatıp limonu sıkalım,ocağın altını kapatalım.
- Hamur malzemelerini mikserle birkaç dakika çırpalım.
- Küçük derin bir tencerede sıvıyağı ısıtalım.
- 2 tatlı kaşığının biriyle hamurdan alıp diğeriyle yağın içine hamuru atalım.
- Kızaran hamurları soğuyan şerbetin içine atalım.
- Üzerine tarçın ekip servis yapalım.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder