Malzemeler:
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 orta boy soğan
- 1 orta boy patates
- 1 orta boy domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı erişte
- 1.5 litre kaynar su
- Tuz
- Karabiber
- Kuru nane
Yapılışı:
- Soğanları minik minik doğrayın.
- Zeytinyağında soğanları kavurun.
- Patatesleri tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.
- Kavrulan soğanların üzerine patatesleri ilave edip karıştırın.
- Rendelenmiş domatesi ve salçaları da ilave edip kavurun.
- Tuzunu, baharatları ve suyunu ekleyip yarım saat kadar patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Erişteleri ilave edip 10 dakika daha pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder