31 Aralık 2015 Perşembe

Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar
SAĞLIK DEPOSU ENGİNAR:)
Söz verdiğim üzere arayı soğutmadan hemen geldim:) Instagram da paylaştığım tariflerimi buraya da eklemeye devam ediyorum. Sırada zeytinyağlı enginar var. Pek fazla sebze yemeği sevmeyen, etsiz sebze yemeğini yemeyen birisi olarak enginar, kereviz vb. sebze yemeklerine karşı önceleri çok önyargılıydım. Ancak bu tür nimetlerden de faydalanmak adına en güzel şekilde nasıl pişirileceğini araştırıp birkaç şekilde deneyip tattıktan sonra kerevizi  daha önce paylaştığım  gibi pişirdim ve tadına doyamadan yemiştik. Sıra enginarda bu harika lezzeti daha önce denemediğim için çok pişmanım.
Siz de deneyin afiyetle yiyin:)
Enginar
 Malzemeler:
  • 1 orta boy soğan
  • 1 orta boy patates
  • 1 havuç
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 4 adet enginar
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 su bardağı su
Yapılışı:
  • Soğanları küp küp doğrayın.
  • Havucu ve patatesi de bezelye büyüklüğünde küp küp doğrayın.
  • Zeytinyağında soğanı şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
  • Havucu ilave edip 3-4 dakika kavurun.
  • Daha sonra patatesi de ekleyip kavurun.
  • Bezelyeleri ilave edip birkaç dakika daha pişirin.
  • Enginarları tencereye alın içlerini hazırladığımız harcın bir kısmı ile doldurun.
  • Tuz ve şekeri ilave edin.
  • 1,5-2 su bardağı kaynar su ilave edip kısık ateşte yaklaşık yarım saat enginarlar yumuşayana kadar pişirin.
  • Minik minik doğranmış dereotunu ilave edin.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder