8 Nisan 2014 Salı

Nişastalı Kurabiye


AĞIZDA DAĞILAN KURBİŞLER..:)

Tarif defterlerim de kaç çeşit kurabiye tarifi var sayısını bilmiyorum. Şu ana kadar kaç çeşit  kurabiye pişirdiğimi de hatırlamıyorum. Sayı bu kadar çok olmasına rağmen bazen canım birşeyler yemek istediğinde defterleri karıştırırken bu değil, bu da değil, bu hiç değil filan diye konuşurken buluyorum kendimi...:) 

İşte böyle vahim bir durumdayken ortaya çıktı bu kurabiyeler.. Canım yine kurabiye istedi. Ama klasik bir kurabiye olmamalıydı, öyle çok zahmetli uğraştırıcı da olmamalıydı ve tabi ki ağız da dağılmalıydı..:) Bunun için nişasta konmalı bundan eminim, tabi biraz margarin ve şeker olarak pudra şekeri  dedim ve miktarları kafama göre ayarlayıp pişirdim. Tabi ki çikolata olmazsa olmazım olduğundan eritip süsledim nefis ötesi kurabiyeler çıktı ortaya..

Malzemeler:

Hamuru İçin:
  • Yarım paket margarin
  • 1 yumurta
  • 200 gram (1 küçük paket nişasta)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı pudra şekeri

Süslemek İçin:
  • Çikolata
  • İnce çekilmiş fındık

Yapılışı:
  • Oda sıcaklığında yumuşamış margarini pudra şekeri ile güzelce karıştırın.
  • Yumurtayı kırıp karıştırmaya devam edin.
  • Nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyin.
  • Unu kıvama göre yavaş yavaş ekleyin.
  • Kurabiye hamuru kıvamına geldiğinde ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve oval şekil verin.
  • 190 derece fırında altı pembeleşinceye kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  • Çikolatayı benmari usulü eritin.
  • Fırından çıkan kurabiyeler soğuduktan sonra eritilmiş çikolata ve fındık kırığına bulayarak servis edin.

Afiyet olsun...

Not: Kıvama göre un miktarını artırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder