KURABİYE CANAVARINDAN İLK KURABİYE TARİFİ:)
Merhaba bendeniz kurabiye canavarı, tanıştığıma memnun oldum...:)
İlk hangi kurabiye tarifimi yazsam diye inanın çok düşündüm. Hiç birini birbirinden ayıramıyorum hepsi benim için çok kıymetli..:)
Bu kadar kurabiye düşkünü çayı kahveyi asla tek içemeyen ben tahmin edersiniz ki çok çeşitli hepsi çok lezzetli kurabiye tarifleriyle karşınıza geleceğim.
İlk kurabiye tarifim vazgeçilmezim ceviz ve kokusuyla hepimizi mest eden tarçınlı kurabiyem..
Ağızda dağılan, mis kokulu, her an mutfağımda bulunsun girer çıkar atarım ağzıma dediğiniz bir tarif olacak..
Şimdiden afiyet olsun..
Malzemeler:
Hamuru İçin:
- Yarım paket margarin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 3 (tepeleme) yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1paket vanilya
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
- 3-3,5 su bardağı un
Üzeri için:
- 1 kase pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
- Yumuşamış margarin ve pudra şekerini şeker eriyene kadar yoğurun ve ya çırpıcı ile çırpın.
- Sıvıyağı da ekleyip karıştırın.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip karışıma ekleyin.
- Hamurumuz kurabiye hamuru kıvamına gelince cevizi de ekleyip bir kez daha yoğurun.
- Fındıktan büyük cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlayın.
- yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- 190 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika altları kızarana kadar pişirin.
- İlk sıcaklığı çıkar çıkmaz pudra şekeri tarçın karışımına bulayın.
Sevgiyle kalın...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder