9 Nisan 2014 Çarşamba

Meyveli Pasta



HAZIR PASTA ALMAYA SON..:)

Herkese yürekten merhaba

Bloguma tüm yazılarımı heyecanla yazıyorum ve sizlerle en güzel tarifleri paylaşmak için sabırsızlanıyorum. Umarım bu heyecanımı uzun yıllar yitirmem.

Blog yazmaya karar verdiğim zamandan bu yana her tarifimi hep daha fazla özenerek, miktarlara daha çok dikkat ederek, tarif alırken en ince ayrıntıları bile didik didik ederek, herşeyi sorgulayarak yapmaya başladım.

Eskiden bayıla bayıla yediğim o hazır kekleri hazır pastaları sevemez oldum. İçinden gelen anlamsız tadlar o fazla şeker beni git gide rahatsız etmeye başladı. Bu sebeptendir ki artık çok zor durumda kalmadıkça hazır pasta keki hatta pudingleri bile kullanmamaya karar verdim. En acil misafirlerime en kötü ihtimalle evdeki bisküvilerle pasta yapmayı daha uygun buluyorum.

Önceleri aman niye uğraşayım alırım pandispanya bir puding dökerim tamamdır dediğim pastaları misafirlikte bile zar zor yemeye başladım. Bu kararı aldıktan sonra pandispanya tarifi aramalarına koyuldum. Annemden, teyzelerimden, internetten edindiğim bilgilerle aslında nasıl nefis ve tabi ki sağlıklı pamuk gibi pandispanyalar, mis gibi kremalar hazırlamaya başladım. Denediğim ve benden tam not almış tüm pastalarımı sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

Malzemeler:

Pandispanya İçin:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Kahve fincanına yarım limonun suyunu sıkıp, üzeri su ile tamamlanacak

Krema İçin:
  • 4 su bardağı soğuk süt
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 50 gram tereyağ
  • 80 gram bitter çikolata

Arası ve Üzeri İçin:
  • 1 poşet toz şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt


Süslemek İçin:
  • 2 adet muz
  • 2 adet kivi
  • 10 adet çilek

Yapılışı:
  • Yumurtaları şekerle birlikte iyice çırpın.
  • Unu, nişastayı, kabartma tozunu eleyerek ilave edin.
  • Limon-su karışımını da ilave edip homojen oluncaya kadar çırpın.
  • Yağlanıp, unlanmış orta boy fırın tepsisine dökün.(kare borcam boyutunda)
  • 180 derece fırında 35-40 dakika pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Kek soğurken kremayı pişirin.
  • Süt, un, şeker ve kakaoyu çırparak pişirin. 
  • Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika kaynatıp, tereyağ ve çikolatayı katın.
  • Tereyağ ve çikolata eriyene kadar karıştırın ve ocağın altını kapatın.
  • Krema soğurken krem şantiyi hazırlayın.
  • Toz şanti ve sütü iyice çırpın.
  • Soğuyan pandispanyayı aradan 2 ye kesin kremanın yarısını ve krem şantinin yarısını sürün ve doğranmış muzları dizin.
  • İkinci katı da koyup kalan krem şantiyi sürün.

Notlar: 
1)Pastayı en az 4-5 saat buzdolabında dinlendirin.

2)Servis yapmadan az önce çikolatalı kremayı gerekirse 1-2 yemek kaşığı süt ile çırpın ve pastayı dilimledikten sonra üzerine dökün ve meyvelerle süsleyin.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder