Malzemeler:
Keki için:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım limon suyu
- 1 kahve fincanı su
- 2 yemek kaşığı kakao
Diğer malzemeler:
- 2 paket sütlü çikolata
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 4 yemek kaşığı ince çekilmiş fındık
- 1 çay bardağı süt
Üzeri İçin:
- 1 paket beyaz çikolata
Yapılışı:
- Yumurtaları ve tozşekeri köpürünceye kadar çırpın.
- Unu kakaoyu kabartma tozu ve vanilyayı da birlikte eleyerek ekleyin.
- Limon suyunu ve suyu da ekleyip karıştırın.
- Yağlanıp unlanmış tepsiye karışımı dökün.
- 175 derece fırında 40 dakika pişirin.
- Kek soğuduktan sonra dilimleyip derin bir kaba alın.
- Sütlü çikolatayı benmari usülü eritip sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırın.
- Bu karışımı minik doğranmış kekin üzerine dökün.
- Hindistan cevizi ve fındığı da ekleyip yoğurun.
- Streç filmi tezgaha serip üzerine karışımı dökün.
- Yuvarlayıp buzdolabında 4 5 saat mümkünse bir gece bekletin.
- Beyaz çikolatayı benmari usülü eritin.
- Pastayı dolaptan çıkarıp dilimleyin.
- Üst kısımlarını beyaz çikolataya batırıp servis tabağına alın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder