18 Mart 2017 Cumartesi

Beyaz Çikolatalı Doyuran Pasta



Malzemeler:
Keki için:

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım limon suyu
  • 1 kahve fincanı su
  • 2 yemek kaşığı kakao

Diğer malzemeler:

  • 2 paket sütlü çikolata
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 4 yemek kaşığı ince çekilmiş fındık
  • 1 çay bardağı süt

Üzeri İçin:

  • 1 paket beyaz çikolata

Yapılışı:

  • Yumurtaları ve tozşekeri köpürünceye kadar çırpın. 
  • Unu kakaoyu kabartma tozu ve vanilyayı da birlikte eleyerek ekleyin. 
  • Limon suyunu ve suyu da ekleyip karıştırın. 
  • Yağlanıp unlanmış tepsiye karışımı dökün. 
  • 175 derece fırında 40 dakika pişirin. 
  • Kek soğuduktan sonra dilimleyip derin bir kaba alın. 

  • Sütlü çikolatayı benmari usülü eritip sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. 

  • Bu karışımı minik doğranmış kekin üzerine dökün. 
  • Hindistan cevizi ve fındığı da ekleyip yoğurun. 
  • Streç filmi tezgaha serip üzerine karışımı dökün. 
  • Yuvarlayıp buzdolabında 4 5 saat mümkünse bir gece bekletin. 

  • Beyaz çikolatayı benmari usülü eritin. 
  • Pastayı dolaptan çıkarıp dilimleyin. 
  • Üst kısımlarını beyaz çikolataya batırıp servis tabağına alın. 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder