9 Mart 2017 Perşembe

Pastane Usülü Ekler Tarifi


Pastanelerde yediğimiz nefis 'Ekler' yapmak aslında çokta zor değil. Sadece işi biraz uzun o kadar. Şimdi ben sizinle tüm ayrıntıları ile tarifi paylaşacağım. Tam tarife, özellikle pişirmesine dikkat ederseniz harika pastalarınız olur.
Gelelim Tarife:

Malzemeler:

Hamuru İçin:
  • 1 su bardağı su 
  • 1 su bardağı un 
  • 100 gram tereyağ 
  • 1 tutam tuz 
  • 1 çay kaşığı tozşeker 
  • 3 yumurta 

Kreması için:
  • 2 su bardağı süt 
  • 1 yumurta sarısı 
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası 
  • 1 paket vanilya 
  • 3 yemek kaşığı tozşeker 
  • 2 yemek kaşığı toz şanti 

Üzeri için: 
  • 1 paket sütlü çikolata 
  • 2 yemek kaşığı nutella
  • 1 paket beyaz çikolata 
Yapılışı:
  • Suyu ve tereyağı tencereye alın.
  • Yağ eriyince unu ekleyip kısık ateşte 2-3 dakika kavurun.
  • Hamur kıvamına geldiğinde soğuması için bir kenara alın.



  • Soğuduktan sonra yumurtaları teker teker kırın mikserle çırparak hamura iyice yedirin. 



  • Krema sıkma torbasına hamuru koyup yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ince uzun bir şekilde hamuru sıkın. 



  • Fırını 200 derece de 5 dakika ısıtın. 
  • Isıtılmış fırında 20 dakika pişirin. 
  • Fırının ayarını 150 dereceye düşürüp pembeleşinceye kadar 20-25 dakika daha pişirin. 
  • Pişme esnasında ve piştikten sonra 15 dakika daha fırının kapağını kesinlikle açmayın.
  • Fırın iyice soğuduktan sonra kapağını açın.
  • Kreması için sütü tencereye alın. 
  • Üzerine yumurta sarısını ekleyip çırpma teli ile çırpın. 
  • Nişastayı, unu, tozşekeri ve vanilyayı da ekleyip karıştırarak pişirin.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın. 
  • Ilıdıktan sonra toz şantiyi ekleyip mikserle çırpın. 
  • Hamurlarin aralarını kesin 
  • Krema soğuduktan sonra krema sıkma torbasına koyup hamurların arasına sıkın. 
  • Sütlü çikolata ve nutellayı bir tabağa alıp ben mari usülü eritin. 
  • Hamurların üst kısımlarını çikolataya batırıp üstlerine kapatın. 
  • Ayrı bir tabakta beyaz çikolatayı eritip üzenlerine gezdirin. 
  • 2-3 saat buzdolabında dinlendirip servis yapın. 



Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder