Pastanelerde yediğimiz nefis 'Ekler' yapmak aslında çokta zor değil. Sadece işi biraz uzun o kadar. Şimdi ben sizinle tüm ayrıntıları ile tarifi paylaşacağım. Tam tarife, özellikle pişirmesine dikkat ederseniz harika pastalarınız olur.
Gelelim Tarife:
Malzemeler:
Hamuru İçin:
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 100 gram tereyağ
- 1 tutam tuz
- 1 çay kaşığı tozşeker
- 3 yumurta
Kreması için:
- 2 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı tozşeker
- 2 yemek kaşığı toz şanti
Üzeri için:
- 1 paket sütlü çikolata
- 2 yemek kaşığı nutella
- 1 paket beyaz çikolata
- Suyu ve tereyağı tencereye alın.
- Yağ eriyince unu ekleyip kısık ateşte 2-3 dakika kavurun.
- Hamur kıvamına geldiğinde soğuması için bir kenara alın.
- Soğuduktan sonra yumurtaları teker teker kırın mikserle çırparak hamura iyice yedirin.
- Krema sıkma torbasına hamuru koyup yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ince uzun bir şekilde hamuru sıkın.
- Fırını 200 derece de 5 dakika ısıtın.
- Isıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
- Fırının ayarını 150 dereceye düşürüp pembeleşinceye kadar 20-25 dakika daha pişirin.
- Pişme esnasında ve piştikten sonra 15 dakika daha fırının kapağını kesinlikle açmayın.
- Fırın iyice soğuduktan sonra kapağını açın.
- Kreması için sütü tencereye alın.
- Üzerine yumurta sarısını ekleyip çırpma teli ile çırpın.
- Nişastayı, unu, tozşekeri ve vanilyayı da ekleyip karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
- Ilıdıktan sonra toz şantiyi ekleyip mikserle çırpın.
- Hamurlarin aralarını kesin
- Krema soğuduktan sonra krema sıkma torbasına koyup hamurların arasına sıkın.
- Sütlü çikolata ve nutellayı bir tabağa alıp ben mari usülü eritin.
- Hamurların üst kısımlarını çikolataya batırıp üstlerine kapatın.
- Ayrı bir tabakta beyaz çikolatayı eritip üzenlerine gezdirin.
- 2-3 saat buzdolabında dinlendirip servis yapın.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder