Malzemeler:
- 2 yumurta (küçükse 3 yumurta)
- 1 çay bardağı tozşeker
- 1 çay bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 1 tatlı kaşığı vanilya
Kreması için:
- 2 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 2 yemek kaşığı toz şanti
Arası İçin:
- 1 muz
Üzeri İçin:
- Pudra şekeri
Yapılışı:
- Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın.
- Yumurta beyazlarını bir tutam tuz ile kar haline gelinceye kadar mikserle iyice çırpın.
- Tozşekeri de ekleyip çırpmaya devam edin.
- Yumurta sarılarını da ekleyip çırpın.
- Unu vanilyayı ve kabartma tozunu da eleyerek ekleyip karıştırın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine karışımı dökün.
- 175 derece fırında 10 12 dakika hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
- Piştikten sonra başka bir yağlı kağıda ters çevirip rulo şeklinde sarın.
- Kreması için sütü unu nişastayı tozşekeri ve vanilyayi tencereye alın.
- Kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başladıktan sonra bir dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
- Ilidiktan sonra toz şantiyi ekleyip mikserle çırpın.
- Pandispanyayı 8 parçaya kesin.
- Krema sıkma torbasına kremayı doldurup kremasını sürün.
- Muz dilimlerini koyup rulo yapın.
- Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder