7 Mart 2017 Salı

Tam Buğday Unlu Kıymalı Pide


Malzemeler:
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağından az fazla zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 3 su bardağı un
  • 2.5 su bardağı tam buğday unu

Kıymalı İç Harcı İçin:
  • 250 gram kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 domates rendesi
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Az tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:
  • Ilık suyun içine mayayı ve tozşekeri koyup karıştırın. 
  • 10 dakika kabarması için bekletin. 
  • Sütü ve zeytinyağını da ekleyip karıştırın. 
  • Unu, tam buğday ununu ve tuzu da ekleyip yoğurun. 
  • Streç filmle üzerini kapatıp yarım saat mayalanması için bekletin. 
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye oval şekilde inceltin. 

  • İç harcı için kıymayı bir kaba alın. 
  • Soğanları doğrayıp ilave edin. 
  • Tuzu, baharatları ve salçaları da ekleyip yoğurun. 
  • Hamurun üzerine iç harcı yayın. 
  • 220 derece fırında pişirin. 
  • Sıcak servis yapın.  
Afiyet olsun.

Not: Yarısını incecik yaptım, çıtır çıtır oldu. Diğer yarısını kendi sevdiğim gibi minik ve birazcık daha yumuşak olsun diye hafif kalın yaptım. Siz kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder