Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağından az fazla zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 3 su bardağı un
- 2.5 su bardağı tam buğday unu
Kıymalı İç Harcı İçin:
- 250 gram kıyma
- 1 orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 domates rendesi
- 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Az tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
- Ilık suyun içine mayayı ve tozşekeri koyup karıştırın.
- 10 dakika kabarması için bekletin.
- Sütü ve zeytinyağını da ekleyip karıştırın.
- Unu, tam buğday ununu ve tuzu da ekleyip yoğurun.
- Streç filmle üzerini kapatıp yarım saat mayalanması için bekletin.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye oval şekilde inceltin.
- İç harcı için kıymayı bir kaba alın.
- Soğanları doğrayıp ilave edin.
- Tuzu, baharatları ve salçaları da ekleyip yoğurun.
- Hamurun üzerine iç harcı yayın.
- 220 derece fırında pişirin.
- Sıcak servis yapın.
Not: Yarısını incecik yaptım, çıtır çıtır oldu. Diğer yarısını kendi sevdiğim gibi minik ve birazcık daha yumuşak olsun diye hafif kalın yaptım. Siz kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder