- 3 yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı havuç rendesi
- 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
- 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
- 2 çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı tam buğday unu
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
- Pudra şekeri
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın.
- Yumurta beyazlarını kar haline gelinceye kadar mikserle iyice çırpın.
- Tozşekeri de ekleyip çırpmaya devam edin.
- Yumurta sarılarını da teker teker ekleyip çırpın.
- Sıvıyağı da ekleyin.
- Unu, tam buğday ununu ve kabartma tozunu iki kez eleyip karışıma ekleyin.
- İyice çırpın.
- Havuç rendesini, cevizi ve fındığı ekleyip kaşıkla karıştırın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün.
- 175 derece fırında yarım saat kadar pişirin.
- Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder