6 Mart 2017 Pazartesi

Havuçlu Fındıklı Kek



Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı havuç rendesi
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

  • Pudra şekeri

Yapılışı:

  • Oda sıcaklığındaki yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın. 
  • Yumurta beyazlarını kar haline gelinceye kadar mikserle iyice çırpın. 
  • Tozşekeri de ekleyip çırpmaya devam edin. 
  • Yumurta sarılarını da teker teker ekleyip çırpın. 
  • Sıvıyağı da ekleyin. 
  • Unu, tam buğday ununu ve kabartma tozunu iki kez eleyip karışıma ekleyin. 
  • İyice çırpın. 
  • Havuç rendesini, cevizi ve fındığı ekleyip kaşıkla karıştırın.
      
  •  Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün. 
  • 175 derece fırında yarım saat kadar pişirin. 
  • Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın. 



 Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder