22 Nisan 2017 Cumartesi

Ablamın Gün Masası ve Cevizli Nişastalı Kurabiye Tarifi


Kış akşamlarının en güzel yanı "akşam gezmeleri" derim hep.. Kışın akşamlar daha uzun olduğu için misafirleri akşam kabul etmeyi ve gideceğim yerlere de akşam gitmeyi tercih ediyorum. 
Yine öyle bir akşam ablamda gün için toplanmıştık. 
Ablamın gün masasındaki tarifler size tanıdık gelebilir:)
Buradaki böğürtlenli turta, şekerpare ve nişastalı cevizli kurabiye yapımı bana ait..
Şekerpare ve böğürtlenli turta tarifini daha önce paylaşmıştım.
Gelelim menüye ve nişastalı cevizli kurabiye tarifine..

Ablamın Gün Masası'nın Menüsü:

  • Sosyete Mantısı
  • Patatesli Rulo Çörek
  • Cevizli Çörek

  • Rus Salatası
  • Kuru Biber ve Patlıcan Dolması (Halep Dolması)
  • Tavuk Salatası
  • Kapya Biber Kızartması
  • Mor Lahana Turşusu

  • Ağlayan Pasta
  • Şekerpare
  • Böğürtlenli Turta
  • Nişastalı Cevizli Kurabiye 


Her zamanki gibi önden sıcak birşeyler olmalıydı. Ve bugünün ilk ikramı sosyete mantısı idi.
Börekler mutlaka sıcak olmalı. Önceden pişirmiş olsanız bile servisten önce mutlaka ısıtmalısınız..


Sosyete Mantısı tarifi için buraya bakabilirsiniz..



Sofranın Hamur İşleri Patatesli Rulo Çörek ve Cevizli Çörek idi..



Salatalardan ilki "Kapya Biber Kızartması"idi.. Yazın dilimleyip dondurucuya kaldırdığımız kapya biberleri az yağda soteleyip üzerine sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz. Hem çok pratik hem de nefis bir lezzeti oluyor. Kesinlikle tavsiye ederim.


Halep Dolması.. İç harcı buradaki "Zeytinyağlı Biber Dolması" tarifindeki iç harç ile hazırlanmıştır.


Rus Salatası..


Mor Lahana Turşusu.. Tarif için buraya bakabilirsiniz..


Ve bol yeşillik, yeşil zeytin, mısır, turşu, havuç ve kapya biberli "Tavuk Salatası"..


Ağlayan Pasta..


Böğürtlenli Turta.. Tarif için buraya bakabilirsiniz..


Ve Pastacılık Margarini hazırlayıp yaptığım Şekerpare.. Tarif için buraya bakabilirsiniz..


Ve o gün için yapıp götürdüğüm "Nişastalı Cevizli Kurabiye"..

İşte Tarifi:

Malzemeler:
  • 2 yumurta (birinin beyazı üzerine sürmek için ayrılacak.)
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • Yarım paket margarin
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzeri İçin:
  • 1 kase çekilmiş ceviz

Yapılışı:

  • Oda sıcaklığında yumuşamış margarini, sıvıyağı ve pudra şekerini mikserle çırpın.
  • Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Nişastayı, unu vanilyayı ve kabartma tozunu da ekleyip yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Önce yumurta beyazına ardından çekilmiş cevize batırıp tepsiye dizin.
  • 200 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin.



Bu kez geceyi klasikleşmiş olan "Türk Kahvesi" yerine herkes istediği kahve ile sonlandırdı..


Yine çok keyifli bir akşamdı.
Sizlere de keyifli zamanlar, güzel dostluklar diliyorum.
Hoşçakalın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder