Malzemeler:
Hamuru İçin:
- 2 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 50 gram margarin
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 3-3.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Sosu İçin:
- 2 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatli kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 2 diş sarımsak
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı su
Üzeri için:
- Kaşar peyniri rendesi
- Siyah zeytin
- Domates
- Kuru domates
- Sucuk
- Beyaz peynir
Yapılışı:
- Hamuru için yumurtaları kırın.
- Yoğurdu, zeytinyağı ve oda sıcaklığında yumuşamış margarini de ekleyip karıştırın.
- Unu, kabartma tozunu ve tuzu da ekleyip yoğurun.
- Hamuru iki parçaya ayırıp iki ayrı tepsiye güzelce yayın.
- Sosu için tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
- Hamurun heryerine gelecek şekilde sürün.
- Üzeri için gerekli malzemeleri doğrayın.
- Sosun üzerine kaşar peyniri rendesinin yarısını dökün. Üzerine dilimlenmiş siyah zeytin, Domates, kuru domates ve sucuk ekleyin. Ben birazda ufalanmış beyaz peynir ekledim.
- 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
- Kalan kaşar peyniri rendesini de bu aşamada ilave edip peynir eriyene kadar 4-5 dakika daha bekletin.
- Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder