KOPUK KURABİYE/PERİŞAN KURABİYE/KAYA KURABİYE
Efendim bu kurabiyenin yukarıda görüldüğü gibi pek çok ismi var. Lakin bence ismi pratik kurabiye:)
Çünkü şekil verme tek tek uğraşma, yok aynı boy olmadı yok şekli diğerlerine benzemedi sıkıntısı yok. Kopar kopar diz pişir. Hepsi bu:)
Malzemeler:
- 100 gram tereyağ
- 50 gram margarin
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardağı un
- 1 çay bardağı fındık
- 1 çay bardağı damla çikolata
Yapılışı:
- Oda sıcaklığında yumuşamış margarini ve tereyağı yoğurma kabına alın.
- Pudra şekerini de ekleyip mikserle çırpın.
- Yumurtayı da ekleyip karıştırın.
- Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyip kurabiye hamuru kıvamında bir hamur hazırlayın.
- İri doğranmış fındıkları ve çikolataları ekleyip yoğurun.
- Hamurdan parçalar koparıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- 190 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder