16 Nisan 2017 Pazar

Kopuk Kurabiye


KOPUK KURABİYE/PERİŞAN KURABİYE/KAYA KURABİYE

Efendim bu kurabiyenin yukarıda görüldüğü gibi pek çok ismi var. Lakin bence ismi pratik kurabiye:)
Çünkü şekil verme tek tek uğraşma, yok aynı boy olmadı yok şekli diğerlerine benzemedi sıkıntısı yok. Kopar kopar diz pişir. Hepsi bu:)

Malzemeler:

  • 100 gram tereyağ
  • 50 gram margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı fındık
  • 1 çay bardağı damla çikolata

Yapılışı:

  • Oda sıcaklığında yumuşamış margarini ve tereyağı yoğurma kabına alın. 
  • Pudra şekerini de ekleyip mikserle çırpın.
  • Yumurtayı da ekleyip karıştırın. 
  • Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyip kurabiye hamuru kıvamında bir hamur hazırlayın. 
  • İri doğranmış fındıkları ve çikolataları ekleyip yoğurun.


  • Hamurdan parçalar koparıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.


  • 190 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. 



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder