16 Nisan 2017 Pazar

Eşimin Doğum Günü 2017 ve Bol Çikolatalı Pasta Tarifi


İYİ Kİ DOĞMUŞ BENİM SEVGİLİM:)

Eşimin doğum gününü bu sene de böyle kutlamak istedim. Kendi ellerimle onun en sevdiklerinden pişirip ikimiz için güzel bir masa hazırladım. Hafta içi olduğu için çok ayrıntılı bir masa olmadı ama birlikte güzel zaman geçirmemize yetti de arttı bile:) Zaten evinizde huzur varsa küçücük şeylere büyük kıymet veren de biri varsa hayatınızda sizin için hayat çok mutlu geçiyor:)

Gelelim bu güzel akşam için hazırladığım masanın ayrıntılarına..


İçini hazırlayıp yaptırdığım nefis 'Kıymalı Gözleme'..


Fazlasıyla yemek seçen eşimin yediği bir kaç çeşit kurabiyeden en sevdiği.. Tarif için buraya bakabilirsiniz..


Yine eşimin en sevdiği şerbetli tatlı olan 'Hurma Tatlısı' yaptım. Tarif için buraya bakabilirsiniz..


Tatlı yaptığımdan habersiz eşimin aldığı 'Padişah Tatlısı'..


Şekerleme Tabağı..


Ve Masamız:)



Gelelim Bol Çikolatalı Doğum Günü Pastasının tarifine:

Malzemeler:

Pandispanya İçin:
  • 4 yumurta 
  • 1 su bardağı tozşeker 
  • 1 su bardağından bir parmak eksik un 
  • 3 yemek kaşığı kakao 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya 

Kreması için:
  • 1 su bardağı tozşeker 
  • 1 litre süt 
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik un
  • 3-4 yemek kaşığı kakao 
  • 1 paket vanilya 
  • 1 büyük paket(80 gr) bitter çikolata  
Üzeri için:
  • 1 paket krema 
  • 1.5 paket sütlü çikolata (120 gr.)
  • 1 paket beyaz çikolata (80 gr.)
  • Top çikolatalar veya dilediğiniz çikolatalar

Yapılışı: 
  • Pandispanya için oda sıcaklığındaki yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın. 
  • Yumurta beyazlarını kar haline gelinceye kadar mikserle iyice çırpın. 
  • Tozşekeri de ekleyip çırpmaya devam edin. 
  • Yumurta sarılarını da ekleyip çırpmaya devam edin. 


  • Unu, kakaoyu, vanilyayı ve kabartma tozunu iki kez eleyip karışıma ekleyin. 


  • İyice çırpıp biri küçük biri büyük 2 ayrı fırın kabına paylaştırın. 
  • 175 derece fırında 20-25 er dakika pişirin. 


  • Kreması için sütü, unu, kakaoyu ve tozşekeri tencereye alıp kaynayıncaya kadar karıştırın.
  • Kaynayınca 1-2 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın. 
  • Vanilyayı ve çikolatayı ekleyip çikolata eriyinceye kadar karıştırın. 


  • Pandispanyaları ortadan ikiye kesin. 


  • Önce büyük pandispanyanın daha sonra küçük pandispanyanın sırasıyla aralarını ve üstlerini krema ile kaplayın. 


  • Buzdolabında dinlendirin. 
  • Kremayı ısıtın. 


  • Kaynatmadan ocağın altını kapatın ve çikolataları parçalayıp ekleyin. 


  • İyice karıştırıp pastanın üzerine gezdirin. 


  • Çikolatalarla süsleyip servis yapın. 


Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder