Yine çok güzel bir buluşmadan geriye kalanlar ile karşınızdayım.
İşte Masamız ve Ayrıntıları..
Genelde sofralarımda olan geleneği bozmayıp önden sıcak bir ana yemek ikramımızdı.
Daha önceki çay sofralarımda Tavuklu Pilav, Siron, Sosyete Mantısı gibi bir çok ikramımın yerini bu kez 'Kajulu Etli Pirinç Pilavı' aldı. Menüyü hazırlarken önce buna karar verdim, diğer ikramları pilava göre hazırladım.
Bu Güzel Buluşmanın Menüsü:
- Kajulu Etli Pirinç Pilavı
- Yeşil Salata
- Havuç Salatası
- Yoğurtlu Salatalıklı Salata
- Kuru Domatesli Köz Patlıcan Salatası
- Portakallı Kereviz
- Fırında Paçanga Böreği
- Sakallı Poğaça
- Peynirli Yalancı Su Böreği
- Kolay Köstebek Pasta
- Kalbura Bastı
Kajulu Etli Pirinç Pilavı'nı davet sofralarınız için şiddetle tavsiye ederim. Ben et olarak iç bonfile kullandım siz dilerseniz kuzu veya tavuk eti de kullanabilirsiniz. Tereyağında kavrulmuş kaju çıtır çıtırdı ve pilava inanılmaz lezzet kattı. Siz bunun yerine de kabukları soyulmuş badem kullanabilirsiniz.
Gelelim tarife:
Malzemeler:
- 1.5 kilo iç bonfile
- 3 patates
- 4 patlıcan
- Patates ve patlıcanı kızartmak için sıvıyağ
Pilav için:
- 3 su bardağı pirinç
- 4 su bardağı kaynar su
- 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kesme şeker
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 4-5 damla limon suyu
Üzeri için:
- 1 su bardağı kaju
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı:
- Etleri minik kuşbaşı şeklinde doğrayıp orta ateşte 30 dakika kavurun.
- Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda yarım saat bekletin.
- Küp şeklinde doğrayıp kızartın.
- Patatesleri de küp küp doğrayıp kızartın.
- Pirinçlerin üzerini geçecek kadar kaynar su ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip yaklaşık yarım saat bekletin.
- İyice yıkayıp süzün.
- Tencerede kavrulan etlerin üzerine tereyağı ekleyin.
- Tereyağı eriyince sıvıyağı da ekleyip karıştırın.
- Üzerine sırasıyla kızarmış patatesleri ve patlıcanları ekleyin.
- Yıkanıp süzülmüş pirinçleri de ekleyin.
- Kaynar suyun içine tuzu, karabiberi, kesme şekeri ve limon suyunu koyup karıştırın.
- Kaşığın arkasıyla tencerenin tam ortasından bir oyuk açıp pirinçlerin orta kısmından bu karışımı dökün.
- Yüksek ateşte kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısıp 15-20 dakika hiç karıştırmadan pişirin.
- Piştikten sonra soğumaması için bir örtüye sarıp 15-20 dakika demlendirin.
- Servis tabağına ters çevirin.
- Tereyağı ve kajuları tavaya alıp 3-4 dakika kavurun.
- Pilavın üzerine gezdirip sıcak servis yapın.
Yeşil salatayı domates dilimleri ile servis ettiğim için havucu karıştırmak yerine mısırla ayrı sunmak istedim.
Yoğurtlu Salatalıklı Salata bence pilavın yanına en çok yakışan salata:) Salatalığı rendeleyip sarımsaklı yoğurtla karıştır hepsi bu. Ama benim yaptığım şekilde tam tarifi sorarsanız buraya bakabilirsiniz..
Bu aralar favorim olan Kuru Domatesli Köz Patlıcan Salatası..Tarif için buraya bakabilirsiniz..
En sevdiğim zeytinyağlı Portakallı Kereviz vardı.. Tarif için buraya bakabilirsiniz..
Peynirli Yalancı Su Böreği vardı.. Buradaki kıymalı böreğin peynirli versiyonudur kendisi..
Sakallı Poğaça ve Fırında Paçanga Böreğimiz vardı.. Tarifleri daha sonra gelecek inşallah..
Ve Tatlılarımız:
Şerbetli Tatlı olarak Kalbura Bastı vardı.. Tarif için buraya bakabilirsiniz..
Kolay Köstebek Pasta ve Klasik Mozaik Pasta tariflerimde en yakın zamanda karşınızda olacak..
Kahvesiz bitmez bitemez:)
Bu güzel buluşmayı da bol fotoğrafla sizlerle paylaştım. Umarım birazcıkta olsa fikir olabilmişimdir..
Yepyeni tariflerle görüşmek dileğiyle..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder