1 Nisan 2017 Cumartesi

Misafir Masam ve Bonibonlu Baton Pasta


Merhaba Dostlar:)
Bir misafir masası ve yumuş yumuş rengarenk bir pasta tarifiyle daha karşınızdayım.
Aslında bu pasta daha önce burada paylaştığım profiterollü pasta tarifi ile hemen hemen aynı arada küçük farklılıklar var.
Tarife geçmeden önce her zaman olduğu gibi menümü sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bu güzel akşamın menüsü:

  • Kıymalı Yalancı Su Böreği
  • Cevizli Çörek
  • Mini Sandviçler
  • Peynirli Su Böreği
  • Kıymalı Karaköy Böreği
  • Tuzlu Kuru Pastalar
  • Kuru Biber-Patlıcan Dolması (Halep Dolması)
  • Zeytinyağlı Barbunya
  • Portakallı Kereviz
  • Mor Lahana Turşusu
  • Salatalık Turşusu
  • Böğürtlenli Turta
  • Kadayıf Sarması
  • Bonibonlu Baton Pasta



Kıymalı Yalancı Su Böreği tarifi için buraya bakabilirsiniz..


Mini Sandviçler tarifi için buraya bakabilirsiniz..


Mor Lahana Turşusu tarifi için buraya bakabilirsiniz..


Zeytinyağlı Barbunya tarifi için buraya bakabilirsiniz..



Portakallı Kereviz tarifi için buraya bakabilirsiniz..

Ve Tatlılar:



Böğürtlenli Turta tarifi için buraya bakabilirsiniz..


Kadayıf Sarması tarifi için buraya bakabilirsiniz..

Gelelim Nefis Pastanın Tarifine:


Bonibonlu Baton Pasta için Gerekli Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı ve 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Kreması için:
  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 yemek kaşığı toz şanti
  • 1 paket vanilya
Arası İçin:
  • 2 muz
Üzeri İçin:
  • 1 paket toz şanti
  • 1 su bardağı süt
Süslemek için:
  • Bonibon
  • Çakıl çikolata
  • Renkli şekerler
Yapılışı:
  • Pandispanya için oda sıcaklığındaki yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın. 
  • Yumurta beyazlarını kar haline gelinceye kadar mikserle iyice çırpın. 
  • Tozşekeri de ekleyip çırpmaya devam edin. 
  • Yumurta sarılarını da ekleyip çırpmaya devam edin. 
  • Unu ve kabartma tozunu iki kez eleyip karışıma ekleyin. 
  • İyice çırpıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün. 
  • 175 derece fırında 20 dakika pişirin. 
  • Kreması için sütü, unu ve tozşekeri tencereye alıp kaynayıncaya kadar karıştırın. 
  • Kaynayınca 1 2 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın. 
  • Vanilyayı ekleyip karıştırın. 
  • Ilıdıktan sonra toz şantiyi de ekleyip mikserle çırpın. 
  • Hamuru uzunlamasına 3 parçaya kesin. 
  • Arasına krema sürüp muz dilimlerini koyun. 
  • Üzerini krem şanti ile kaplayın. 
  • Bonibon, çakıl çikolata ve renkli şekerler ile süsleyin. 
  • 3-4 saat buzdolabında dinlendirip servis yapın. 

Afiyet olsun.



Güzel dostlarla nice güzel akşamlarımız olması dileğiyle:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder