PASTANEDEKİLER GİBİ:)
Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağından az fazla zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tozşeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 1 yumurta akı
- 5,5-6 su bardağı un
Üzeri İçin:
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Arası İçin:
- 1 kase ezilmiş beyaz peynir
- Maydanoz
Yapılışı:
- Ilık suyun içine mayayı ve tozşekeri koyup karıştırın.
- 10-15 dakika kabarması için bekletin.
- Diğer malzemeleri de ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.
- Streç filmle üzerini kapatıp yarım saat mayalanması için bekletin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayIn ve fırın tepsisine dizin.
- Üzerine yumurta sarısı zeytinyağı karışımını sürün.
- 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
- Piştikten sonra arasını kesip maydanoz peynir karışımı ile doldurun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder