8 Nisan 2017 Cumartesi

Sakallı Poğaça/ Saçaklı Poğaça


PASTANEDEKİLER GİBİ:)

Malzemeler:

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağından az fazla zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yumurta akı
  • 5,5-6 su bardağı un

Üzeri İçin:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Arası İçin:

  • 1 kase ezilmiş beyaz peynir
  • Maydanoz

Yapılışı:


  • Ilık suyun içine mayayı ve tozşekeri koyup karıştırın.
  • 10-15 dakika kabarması için bekletin.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • Streç filmle üzerini kapatıp yarım saat mayalanması için bekletin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayIn ve fırın tepsisine dizin. 
  • Üzerine yumurta sarısı zeytinyağı karışımını sürün. 

  • 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  • Piştikten sonra arasını kesip maydanoz peynir karışımı ile doldurun. 
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder