Malzemeler:
- 5 yufka
- 1 kase sıvıyağ
İç Harcı İçin:
- 3 domates
- 250 gram kaşar peyniri rendesi
- 100 gram pastırma
Üzeri İçin:
- 1 yumurta sarısı
Yapılışı:
- İç harcı için domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
- Pastırmayı minik minik doğrayın.
- Kaşar peyniri de rendeleyip hepsini karıştırın.
- Yufkayı tezgaha serin. 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile heryerine gelecek şekilde yağlayın.
- 2 ye katlayın ve 1 kaşık yağı fırça yardımı ile heryerine sürün.
- Yağlayıp katladığınız yufkayı 6 üçgene kesin. Geniş kısmına iç harç koyup sarın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Yumurta sarısının içine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip böreklerin üzerine sürün.
- 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder