8 Nisan 2017 Cumartesi

Fırında Paçanga Böreği


Malzemeler:

  • 5 yufka
  • 1 kase sıvıyağ

İç Harcı İçin:

  • 3 domates
  • 250 gram kaşar peyniri rendesi
  • 100 gram pastırma

Üzeri İçin:

  • 1 yumurta sarısı

Yapılışı:

  • İç harcı için domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
  • Pastırmayı minik minik doğrayın. 
  • Kaşar peyniri de rendeleyip hepsini karıştırın.


  • Yufkayı tezgaha serin. 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile heryerine gelecek şekilde yağlayın. 
  • 2 ye katlayın ve 1 kaşık yağı fırça yardımı ile heryerine sürün.  
  • Yağlayıp katladığınız  yufkayı 6 üçgene kesin. Geniş kısmına iç harç koyup sarın. 


  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 
  • Yumurta sarısının içine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip böreklerin üzerine sürün. 
  • 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. 
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder