Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 50 gram margarin
- 1 su bardağından iki parmak eksik zeytinyağı
- 1 paket kuru maya
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı tozşeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Üzeri İçin:
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1 çay bardağı su
- 4 yemek kaşığı susam
- 1 tatlı kaşığı çörekotu
Yapılışı:
- Ilık suyu, mayayı ve tozşekeri karıştırma kabına alın.
- 5-10 dakika beklettikten sonra diğer malzemeleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
- Streç filmle kaplayıp yarım saat mayalanmasını bekleyin.
- Yarım saat mayalandıktan sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
- İki parçayı çubuk şeklinde uzatıp birbirine dolayın ve simit şekli verin.
- Suyun içine 1 yemek kaşığı pekmez koyup çırpın. Simitleri önce pekmezli suya ardından susam çörekotu karışımına batırıp tepsiye dizin.
- 200 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder