1 Nisan 2017 Cumartesi

Mayalı Simit


Malzemeler:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 50 gram margarin
  • 1 su bardağından iki parmak eksik zeytinyağı
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Üzeri İçin:
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • 4 yemek kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı çörekotu

Yapılışı:
  • Ilık suyu, mayayı ve tozşekeri karıştırma kabına alın.
  • 5-10 dakika beklettikten sonra diğer malzemeleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Streç filmle kaplayıp yarım saat mayalanmasını bekleyin.
  • Yarım saat mayalandıktan sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  • İki parçayı çubuk şeklinde uzatıp birbirine dolayın ve simit şekli verin.
  


  •  Suyun içine 1 yemek kaşığı pekmez koyup çırpın. Simitleri önce pekmezli suya ardından susam çörekotu karışımına batırıp tepsiye dizin. 


  • 200 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin. 
Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder