Malzemeler:
- 125 gram tereyağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı buğday nişastası
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 yumurta
- 6 çay bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu
Üzeri İçin:
- Pudra şekeri
- Damla sakızı macunu
Yapılışı:
- Tereyağ, sıvıyağ ve pudra şekerini mikserle iyice çırpın.
- Diğer malzemeleri de ekleyip yoğurun.
- Hamurdan minik parçalar koparıp yuvarlayın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Çatalın tersi ile üstlerine bastırın.
- 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
- Üzerine arzuya göre pudra şekeri serpin veya damla sakızı macunu sürün.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder