Bu yemeği kasaptan aldığım köfte ile yapmıştım. Onun dokusu et gibi sıkı olduğu için pişerken dağılmıyor. Kasap köftesi almak istemiyorsanız; kıymayı iki kez çektirip soğan ve baharatla çok az da galeta unu ekleyip güzelce yoğurun. Şekil verip dolapta en az 4-5 saat mümkünse 1 gece dinlendirip bu yemeği pişirebilirsiniz.
Malzemeler:
- 7-8 tane kasap köfte
- 2 orta boy patates
- 2 orta boy domates
- 2 biber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı sıcak su
- Köfte ve patatesi kızartmak için sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı:
- Patatesleri şerit şerit doğrayın.
- Köfteleri de aynı patatesler gibi şerit şeklinde doğrayın.
- Köfteleri ve patatesleri ayrı kaplarda kızartın.
- Tencereye tereyağını alın.
- Biberleri doğrayıp bir kaç dakika pişirin.
- Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
- Tencereye domatesleri de ekleyip bir kaç dakika da bu şekilde pişirin.
- Kızarmış patates ve köfteleri de ekleyin.
- En son 1 çay bardağı kaynar su, tuz ve tozbiberi de ekleyip kapağını kapatın.
- 10-15 dakika kısık ateşte pişirin.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder