4 Mayıs 2016 Çarşamba

Köfteli Tencere Yemeği

Bu yemeği kasaptan aldığım köfte ile yapmıştım. Onun dokusu et gibi sıkı olduğu için pişerken dağılmıyor. Kasap köftesi almak istemiyorsanız; kıymayı iki kez çektirip soğan ve baharatla çok az da galeta unu ekleyip güzelce yoğurun. Şekil verip dolapta en az 4-5 saat mümkünse 1 gece dinlendirip bu yemeği pişirebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 7-8 tane kasap köfte
  • 2 orta boy patates
  • 2 orta boy domates
  • 2 biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Köfte ve patatesi kızartmak için sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı:
  • Patatesleri şerit şerit doğrayın.
  • Köfteleri de aynı patatesler gibi şerit şeklinde doğrayın.
  • Köfteleri ve patatesleri ayrı kaplarda kızartın.
  • Tencereye tereyağını alın.
  • Biberleri doğrayıp bir kaç dakika pişirin.
  • Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
  • Tencereye domatesleri de ekleyip bir kaç dakika da bu şekilde pişirin.
  • Kızarmış patates ve köfteleri de ekleyin.
  • En son 1 çay bardağı kaynar su, tuz ve tozbiberi de ekleyip kapağını kapatın.
  • 10-15 dakika kısık ateşte pişirin.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder