SOSU PİŞİRİLEREK YAPILAN ISLAK KEK!
Islak kek daha önce de yapıp tarifini paylaşmıştım. Hatırlamak isteyenler için burada :)
Sosu pişirmeden karıştırıp fırından çıkan sıcak kekin üzerine döküyorduk.
Bu tarifte sosu pişirip yine sıcak kekin üzerine dökerek servis yapıyoruz.
Tarif Dr. Oetker 'in harika tariflerinden..
Malzemeler:- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım paket margarin
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım su bardağı süt
Yapılışı:
- Margarin, tereyağ, süt, kakao ve tozşekeri karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika kaynatıp ocağın altını kapatın.
- Sostan 1 çay bardağı ayırın.
- Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın.
- Beyazını kar haline gelinceye kadar iyice çırpın.
- Kakaolu karışım soğuyunca yumurta sarılarını ekleyip karıştırın.
- Unu ,kabartma tozu ve vanilyayı da birlikte eleyerek ekleyin.
- Yumurta beyazını da ekleyip kaşık yada spatula ile karıştırın.
- 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
- Fırından çıkan kekin üzerine ayırdığınız sosu dökün.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder