2 Mayıs 2016 Pazartesi

Islak Kek


SOSU PİŞİRİLEREK YAPILAN ISLAK KEK!
Islak kek daha önce de yapıp tarifini paylaşmıştım. Hatırlamak isteyenler için burada :)
Sosu pişirmeden karıştırıp fırından çıkan sıcak kekin üzerine döküyorduk.
Bu tarifte sosu pişirip yine sıcak kekin üzerine dökerek servis yapıyoruz.
Tarif Dr. Oetker 'in harika tariflerinden..
Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket margarin
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım su bardağı süt

Yapılışı: 
  • Margarin, tereyağ, süt, kakao ve tozşekeri karıştırarak pişirin. 

  • Kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika kaynatıp ocağın altını kapatın. 
  • Sostan 1 çay bardağı ayırın. 
  • Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın. 
  • Beyazını kar haline gelinceye kadar iyice çırpın. 
  • Kakaolu karışım soğuyunca yumurta sarılarını ekleyip karıştırın. 
  • Unu ,kabartma tozu ve vanilyayı da birlikte eleyerek ekleyin. 
  • Yumurta beyazını da ekleyip kaşık yada spatula ile karıştırın. 
  • 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. 
  • Fırından çıkan kekin üzerine ayırdığınız sosu dökün. 


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder