11 Mayıs 2016 Çarşamba

Elmalı Bohça Kurabiye

Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 250 gram margarin
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 4 kahve fincanı tozşeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 kahve fincanı süt
  • 7 su bardağı un

İç Harcı İçin:
  • 3 elma
  • 3 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri İçin:

  • Pudra şekeri

Yapılışı:

  • Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin.
  • Tozşekeri de ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  • Ocağın altını kapatıp cevizi ve tarçını da ekleyin.


  • Hamuru İçin margarin , sıvıyağ ve tozşekeri iyice karıştırın.
  • Yumurtaları ve sütü de ekleyip karıştırın.
  • Unu, kabartma tozu ve vanilyayı da birlikte eleyerek ekleyin.
  • Hamuru hazırlayın.
  • Hamurdan portakal büyüklüğünde parça koparıp iki yağlı kağıt arasında merdaneyle açın.


  • Kare kare kesip arasına elmalı harçtan koyup bohça şeklinde kapatın.



  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.



  • 200 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin.
  • Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder